Een vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel moet acht jaar de cel in. Dat is althans de eis van het OM voor een man die in 2016 drie politieauto’s ramde.


Bij een eerdere zitting werd al een strafeis uitgesproken van zes jaar, maar na het horen van getuigenverklaringen heeft de Officier van Justitie de strafeis opgeschroefd naar acht jaar. De verdachte wordt zesvoudige poging tot doodslag ten laste gelegd. Ook moet hij vijf jaar rijontzegging krijgen van het OM. Dat meldt 1Limburg.

In september 2016 kreeg de chauffeur in Milsbeek van de politie het sein om te stoppen. De agenten wilden het voertuig inspecteren. De chauffeur stopte echter niet, maar reed door. Een achtervolging volgde. Daarbij botste de 35-jarige man uiteindelijk op drie politiewagens. De inzittenden raakten niet gewond, maar stonden naar eigen zeggen wel doodsangsten uit.

De advocaat van de chauffeur zei tijdens de zitting dat zijn cliënt dacht dat sprake was van overvallers. Dat was de reden dat hij doorreed. De auto die de truck tot stoppen maande, was niet als politieauto te herkennen.