Logistiek dienstverlener Bleckman gaat een groot distributiecentrum in Almelo betrekken. Vanuit dit dc worden producten van hun nieuwe klant VTech gedistribueerd.


VTech is een speelgoedfabrikant en heeft een overeenkomst gesloten met Bleckman voor het transport van hun producten over geheel Europa. Deze goederen worden gedistribueerd vanuit het dc in Almelo, wat een opslagcapaciteit van ruim 43.000 vierkante meter heeft. Het is gevestigd op de T-Port Logistic Campus, onderdeel van het grotere XL Businesspark Twente.

Topman Johan Milliau van Bleckmann legt uit waarom is gekozen voor deze specifieke plek. ‘Het is zowel over het spoor, over het water als over de weg prima bereikbaar. Tevens staat de moderne Combi Terminal Twente naast de deur om containers van het schip naar ons distributiecentrum te brengen, en andersom.’

Door het afsluiten van een meerjarige overeenkomst met VTech groeit Bleckmann verder als logistiek dienstverlener. ‘Dienstverlening aan de speelgoedbranche vergt een grote mate van flexibiliteit, met name rond sterke piekmomenten aan het einde van het jaar. Dergelijke marktkarakteristieken zijn voor ons zeer vertrouwd.’

Naar verwachting zal de komst van Bleckmann naar Almelo meer dan 250 banen opleveren, een flinke impuls voor de regionale werkgelegenheid. Het bedrijf begint binnenkort met de werving van arbeidskrachten voor het nieuwe distributiecentrum.

Bleckmann is opgericht in 1862 en heeft zich ontwikkeld tot een omni-channel dienstverlener met een jaaromzet van 225 miljoen euro, verdeeld over vestigingen in Europa, de Verenigde Staten en Azië.