De Zwitserse logistieke dienstverlener Bertschi behaalde vorig jaar een omzet van 900 miljoen Zwitserse frank, een groei van 20%.


De omzetstijging was deels toe te schrijven aan een acquisitie in België. Bertschi opende daar verder een hub voor kunststoffen, in Antwerpen. Verder werd een tankreiniging geopend in Singapore en werd de vloot van (tank)containers uitgebreid.

De gecombineerde weg- en spoorvervoerder uit Dürrenäsch zegt veel last te hebben gehad van de langdurige versperring van het spoor in het Zuid-Duitse Rastatt. Ongeveer een kwart van alle lading die Bertschi vervoert, gaat via Rastatt.

De problemen in Baden-Württemberg leidden er intussen ook toe dat Bertschi in samenwerking met partners alternatieve routes kon ontwikkelen. Voor het lopende jaar is de onderneming voorzichtig optimistisch.