De Brennerpas moet minder aantrekkelijk worden voor vrachtwagens. Dat willen de regeringen van Oostenrijk, Duitsland en Italië.


De Brennerpas is een veelgebruikte verbinding tussen Oostenrijk en Italië, waar jaarlijks 2,25 miljoen trucks doorheen rijden. Dat aantal moet worden teruggedrongen, ten faveure van het spoor. De ministers van transport van de drie eerdergenoemde landen zijn hiervoor maandag bijeengekomen om maatregelen te bespreken, melden diverse Duitse media.

Concrete acties zijn nog niet bekendgemaakt. Daarover moet dit voorjaar meer duidelijkheid komen. Als alles volgens planning verloopt, moeten eind dit jaar al de eerste maatregelen worden ingevoerd. In januari kwamen ook al delegaties van de betreffende landen bijeen. Toen werd onder meer besloten om in de toekomst de tol te verhogen op het traject München-Verona, waarop ook de Brennerpas ligt.