In Frankrijk behaalde de groep een omzet van 633 miljoen euro, 8,8% meer dan een jaar eerder. In de rest van Europa was er een stijging van 43% tot 697 miljoen euro.

Het bedrijf versterkt zich vooral in de ‘e-commerce’, zowel in Frankrijk als daarbuiten, bijvoorbeeld in de rest van Europa, Latijns-Amerika en Azië. Vorig jaar was de bezorging van via internet bestelde goederen bij de consument thuis al goed voor 12% van de totale omzet.

De komende jaren zal dit aandeel nog sterk groeien, zegt ID Logistics. Alleen al in het laatste kwartaal was er in dit segment een omzetgroei van 42% in Frankrijk en van 55% internationaal.

In oktober nam ID een distributiecentrum van 60.000 vierkante meter ten zuiden van Parijs in gebruik voor Cdiscount, inmiddels het derde dc voor deze opdrachtgever. In het Spaanse Zaragoza werd een dc geopend voor Opel, waar driehonderd mensen werken.