Een stedelijk distributiecentrum voor de bevoorrading van de binnenstad van Haarlem komt er voorlopig niet. Zo’n dc zou te duur worden en de winkels in Haarlem willen er niet aan.


Dat heeft de gemeenteraad van de stad besloten. De raad baseerde zich op een ‘verkenning’ van de projectgroep stedelijke distributie. Haarlem neemt wel sinds 2010 proeven met gebundelde bevoorrading van de stedelijke horeca.

Gebleken is nu dat veel grootwinkelbedrijven in Haarlem waar mogelijk hun aanvoer van goederen naar de binnenstad al bundelen via hun eigen distributienetwerken. Veel mogelijkheden om dit nog te intensiveren zien ze niet.

De stad blijft op zoek naar een mogelijkheid om lading bestemd voor winkels in het centrum verder te bundelen, maar beschouwt een dc buiten de stad als te duur. Verladersorganisatie Evofenedex, die deel uitmaakte van de projectgroep stedelijke distributie in Haarlem, heeft er vrede mee dat het project wordt uitgesteld.