Renault Trucks brengt volgend jaar een reeks elektrische voertuigen op de markt. Het gaat om vrachtwagens die volledig op stroom rijden.


In de afgelopen tien jaar heeft Renault Trucks, onderdeel van Volvo Group, veel praktijkervaring opgedaan door het grondig testen van e-trucks, in samenspraak met transporteurs. Deze volledig elektrische trucks zijn ontworpen voor gebruik in stadscentra en stedelijk gebied.

Elektromobiliteit is de belangrijkste strategische focus voor Renault Trucks om duurzaamheid binnen stedelijk vervoer te benadrukken. Zero-emissie voertuigen helpen om de luchtkwaliteit te verbeteren, klimaatverandering tegen te gaan en geluidsoverlast te verminderen. Doordat elektrische voertuigen minder herrie maken, kunnen ze winkels ’s avonds en ‘s nacht bezorgen. Dit zorgt voor minder belasting van het wegennet tijdens de spits.

Sinds acht jaar heeft Renault Trucks ook een 4,5-tons elektrisch voertuig in de showroom staan: de Maxity Electric.