Logistiek dienstverlener K.G. van Vliet heeft een nieuwe eigenaar. Het gaat om investeringsmaatschappij Scheybeeck, dat samen met de nieuwe directeur Bob IJpelaar alle aandelen heeft verworven.


K.G. van Vliet is naar eigen zeggen marktleider in verkoop en verhuur van rolcontainers en toebehoren voor transport van bloemen en planten. Mede door het ontbreken van opvolging besloot directeur Kees van Vliet tot de aandelenverkoop. Zo moet de continuïteit van het bedrijf op de lange termijn worden gewaarborgd. Het bedrijf wordt voortgezet onder leiding van Bob IJpelaar, die al actief was voor de logistiek dienstverlener.

Het in Aalsmeer gevestigde bedrijf is sinds 1999 actief in verkoop en verhuur van rolcontainers en toebehoren voor transport van bloemen en planten. Deze containers worden verhuurd en verkocht aan sierteelt- en grootwinkelbedrijven in Nederland en in het buitenland. Door de groei van het bedrijf betrekt K.G. van Vliet in april een nieuwbouwlocatie van 22.000 vierkante meter op een terrein met een totale oppervlakte van 39.000 vierkante meter.

De reden voor Scheybeeck om te investeren in K.G. van Vliet is drieledig. ‘De kwaliteit van het management, de gezonde resultaten uit het verleden en de groeistrategie die daaraan ten grondslag heeft gelegen waren redenen om te participeren in dit gespecialiseerde bedrijf’, verklaart Paul Nielen, directeur van Scheybeeck Investments.

Laatstgenoemde is een onafhankelijke investeringsmaatschappij die deelneemt in ondernemingen met een sterke marktpositie of de potentie daartoe. De focus hierbij is gericht op de markt voor service, onderhoud en dienstverlening. Bedrijven waarin het deelneemt zijn onder meer IJmond Transport Groep en Vos Logistics.