De Duitse staat wil Toll Collect, het consortium dat het beheer heeft over de kilometerheffing voor vrachtauto’s heeft, overnemen.


Dat meldt het Handelsblatt. De federale overheid zou Toll Collect op 1 september dit jaar willen verwerven en minimaal tot 1 maart volgend jaar in handen willen houden.

Het huidige contract tussen de staat en Toll Collect loopt 31 augustus dit jaar af. De staat heeft een openbare aanbesteding uitgeschreven om een opvolger van de tolexploitant te zoeken. Berlijn wil de exploitatie van het tolsysteem namelijk niet blijvend willen voeren.

Toll Collect, bestaande uit Deutsche Telekom, Daimler en het Franse Cofiroute, en de Duitse staat zitten elkaar al jaren in de haren over een schadeclaim van de Duitse overheid wegens de te late invoering van de ‘Maut ‘, begin deze eeuw.