Transporteur Jan de Lely heeft 65 Schmitz Cargobull-trailers besteld. Deze worden gebruikt voor het vervoer van uiteenlopende productsoorten.

Het gaat om diverse varianten opleggers, die alle gesloten zijn uitgevoerd. Dat maken beide bedrijven dinsdag bekend. Vijf trailers zijn voorzien van een Schmitz Cargobull-koelmachine inclusief bijbehorende telematica. De andere nieuwe trailers worden ingezet voor werk waar dergelijke machines niet nodig zijn.

Al ruim vier decennia rijdt Jan de Lely op Oost Europa. In diverse landen werkt het bedrijf samen met partners die transporten uitvoeren of helpen met plannen. Het bedrijf uit Geldermalsen beschikt over een trailerpark van tachtig stuks. Echter, het aantal eigen trekkers is beperkt.

De transporten worden meest uitgevoerd door charters, die alle gespecialiseerd zijn in vervoer naar en vanuit landen als Roemenië, Bulgarije, Tsjechië, maar ook Albanië, Noord-Afrikaanse landen en voorheen zelfs Afghanistan. Jan de Lely richt zich eveneens op de administratieve afhandeling van zendingen in genoemde landen.

In Geldermalsen beschikt Jan de Lely over een opslag van 30.000 vierkante meter en over een eigen trailerwerkplaats. De nieuwe trailers blijven zeker acht tot tien jaar in de vloot.