Leen Menken Foodservice Logistics is woensdag officieel overgenomen door het Belgische Bpost. Dat hebben beide partijen donderdag bekendgemaakt.


Bpost heeft de ambitie om een leidende speler te worden in de Benelux voor gespecialiseerde logistieke dienstverlening. De activiteiten en expertise van Menken passen goed in dat beleid, denken de Belgen. Hoeveel geld is betaald voor het bedrijf uit Zoetermeer is niet duidelijk.

Menken is gespecialiseerd in de geconditioneerde last mile logistiek van voedsel. Daarnaast verzorgt het bedrijf de volledige logistiek voor foodketens en cateraars. De oorsprong van het bedrijf als koel- en vrieshuis blijft ook na de overname een belangrijke business unit van het bedrijf.

Vanuit het dc in Zoetermeer levert het bedrijf diensten op het gebied van fijnmazige distributie tot Europese consolidatie. Het klantenbestand bestaat uit zowel MKB-bedrijven als grotere ondernemingen, waaronder Délifrance, Sodexo, HelloFresh, Taco Mundo en de Vegetarische Slager.

Directeur Leen Menken licht toe: ‘Wij zijn al dertig jaar aan het bouwen aan een compleet logistiek aanbod voor bedrijven in de levensmiddelenindustrie. Met Bpost in onze rug kunnen we groei in een versneld tempo realiseren en is een sterke marktpositie gewaarborgd.’