Al tien keer heeft een vrachtwagenchauffeur zich vastgereden onder hetzelfde viaduct in Waalwijk. Donderdagavond was het ‘jubileum’.


De doorrijhoogte van het viaduct aan de Hertog Janstraat is 3.60 meter. Er zijn borden aan beide kanten van het viaduct, die chauffeurs erop wijzen hoe hoog hun voertuig maximaal mag zijn om eronderdoor te kunnen. Ook is er een ketting die geluid maakt als een te hoge vrachtwagen eronderdoor rijdt. Recentelijk zijn zelfs extra borden geplaatst, meldt Omroep Brabant.

Desondanks ging het donderdagavond weer mis. De chauffeur liet de banden leeglopen, nadat hij klem kwam te zitten. Hij hoopte dat zo de truck iets lager zou worden, zodat hij het voertuig er weer onder uit kon rijden. Dat werkte echter niet, waardoor een tankwagen hulp moest bieden.

Wat de oorzaak van het probleem is, is niet geheel duidelijk. De hoogte die op de borden wordt aangegeven, is in ieder geval juist, zo meldt Rijkswaterstaat. De wegbeheerder drukt chauffeurs op het hart om altijd goed om zich heen te blijven kijken en op te blijven letten.