De nieuwe verkeersminister in Oostenrijk wil af van de nachtelijke maximumsnelheid voor vrachtverkeer. Die ligt nu op zestig kilometer per uur, maar moet van tafel als het aan de bewindsman ligt.


Dat schrijven diverse Duitstalige media. Ook de maximumsnelheid voor personenauto’s moet wat minister Norbert Hofer betreft worden verhoogd, naar 140 kilometer per uur. Tevens moeten de vluchtstroken op drukke momenten worden opengesteld voor verkeer.

Tussen 22.00 en 5.00 mag het vrachtverkeer maximaal zestig kilometer per uur rijden op Oostenrijkse snelwegen. Dit geldt voor vrachtwagens die zwaarder zijn dan 7,5 ton. De transportsector in het Midden-Europese land reageert verheugd op de plannen.

Hoewel volgens experts de snelheidsbeperking zorgt voor minder geluidsoverlast en schadelijke uitstoot, is de kans op ongevallen groter. Ook de alertheid van chauffeurs is minder bij de lage snelheden.