Het aantal migranten dat illegaal een truck inklimt langs Belgische snelwegen is de afgelopen jaren fors toegenomen. Dat blijkt uit gegevens van het ministerie van Binnenlandse Zaken.


Parlementariër Barbara Pas van het Vlaams Belang had om de cijfers gevraagd. Daaruit kwam naar voren dat in 2012 173 keer de vreemdelingenwet werd overtreden bij Belgische verzorgingsplaatsen aan de rijksweg. Dat aantal kwam in 2016 uit op 650, een verviervoudiging in vijf jaar tijd. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

De Nederlandse branchevereniging TLN waarschuwde transporteurs al om niet te stoppen langs Belgische snelwegen, om te voorkomen dat ze last zouden krijgen van inklimmers. In Nederland zou de laatste maanden juist sprake zijn van een daling. Dat meldde de nieuwe minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen vorige maand.