Dat meldt de Jost Group in een persbericht, na een eerder bericht woensdag van het Federaal Parket (de Belgische tegenhanger van het Openbaar Ministerie) dat Roland Jost en medeverdachte Christophe R. zouden zijn vastgezet.

Jost werd eerder dit jaar opgepakt op verdenking van onder meer fraude. Hij werd beticht van het inhuren van 1.100 Oost-Europese chauffeurs, die hij in België liet werken volgens arbeidsvoorwaarden uit het moederland. Hij zou in dit verband gebruik hebben gemaakt van postbusfirma’s in Roemenië en Slowakije. Uiteindelijk werd Jost weer vrijgelaten, maar wel onder elektronisch toezicht geplaatst. Het onderzoek naar zijn vermeende frauduleuze handelingen bleef namelijk doorlopen.

Tijdens dit verdere onderzoek zouden nieuwe gelijkaardige misdrijven zijn vastgesteld. Het gaat hierbij onder andere om een incident op 13 november dit jaar. Daarbij raakte een Oost-Europese chauffeur zwaargewond. Hij probeerde in de cabine van zijn truck een maaltijd klaar te maken, maar veroorzaakte daarmee een ontploffing. De trucker moest met brandwonden worden afgevoerd naar het ziekenhuis, meldt het Belgische vakblad Flows. Volgens het parket toont het incident van vorige maand aan dat de Jost Group zich nog altijd niet aan de regels houdt.