Bob Beentjes stopt deze maand als mededirecteur van Beentjes Transport BV en Beentjes Vervoercentrum BV. Hij legt zijn functie neer en gaat zijn leven een andere invulling geven.


Zijn broer Ger Beentjes en zijn nichten José Kramer-Beentjes en Monique Beentjes (zie foto) gaan met zijn drieën verder.

Na bijna veertig jaar werken, eerst als werknemer en sinds 1996 als mede-eigenaar, vindt de 53-jarige mededirecteur het mooi geweest. Zijn grote passie was altijd het Engeland-gedeelte van het bedrijf (Beentjes Transport Haarlem). Deze tak werd echter verkocht in 2013 aan Schavemaker Logistics, waardoor Beentjes nu toch heeft besloten om zijn andere passie, keeperstrainer, meer invulling te geven.

De aandelen van Bob zijn overgenomen door Ger, die primair verantwoordelijk blijft voor de vestiging in Haarlem (Beentjes Vervoercentrum), en door de twee nichten José en Monique, die primair verantwoordelijk zijn voor de vestiging in Heerhugowaard.

Het bedrijf is lid van Teamtrans, een netwerk van tien vervoerders die samen zorgen voor een 24-uurs distributie binnen Nederland. Het eigen wagenpark bestaat uit circa vijftig trekkende eenheden.