Handels- en logistieke bedrijven zijn blij met de vorderingen die zijn gemaakt door de Britten en de Europese Unie bij de onderhandelingen over de brexit.


Belangenbehartiger evofenedex spreekt in een reactie van een doorbraak.

Volgens de partijen is voldoende voortgang geboekt over de scheidingsvoorwaarden van de brexit, waarmee de weg vrij is voor onderhandelingen over de toekomstige handelsrelatie tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk.

‘Voor heel veel Nederlandse bedrijven is het cruciaal dat de handel na de brexit eenvoudig blijft verlopen’, benadrukt evofenedex. De organisatie pleit onder meer voor zo min mogelijk oponthoud bij de grens, behoud van een gelijk speelveld en eenvoudige douaneformaliteiten.

Nederlandse bedrijven exporteren volgens de belangenclub jaarlijks voor 38 miljard euro naar het Verenigd Koninkrijk en importeren voor 21 miljard euro. Daarmee zijn 300.000 banen gemoeid.