Estland voert begin volgend jaar een tol in voor vrachtauto’s met een totaalgewicht van meer dan 3,5 ton. De tol geldt voor het hele wegennet van deze Baltische staat.


Een kilometerheffing wordt het niet, maar de tol wordt wel berekend naar het aantal assen onder de truck, de milieuklasse van het voertuig, het totaalgewicht en de tijd die op de Estlandse wegen worden doorgebracht.

Volgens de Duitse wegvervoerorganisatie BGL gaan vrachtauto’s tot twaalf ton per dag negen euro tol betalen, met een jaarlijks maximum van 500 euro. Zwaardere voertuigen betalen twaalf euro per dag en 1.300 euro per jaar.

De tol kan worden betaald met Visa, Mastercard (niet met American Express), maar ook cash. Bij een aantal banken kan de betaling worden verzorgd, maar ook bij de grote grensovergangen in Narva, Luhamaa en Koidula. Nadere informatie is te vinden op www.roadtoll.ee.