Logistiek vastgoedontwikkelaar WDP voerde de winst per aandeel in de eerste negen maanden van het jaar met 3,5% tot 4,17 euro. De onderliggende winst steeg 19% tot 90 miljoen euro.


Dat de winst per aandeel niet met eenzelfde percentage toename, kwam door verwatering: WDP gaf in de eerste drie kwartalen 15% nieuwe aandelen uit.

Voor het hele jaar rekent het Belgische logische vastgoedfonds op een onderliggende winst van 5,50 euro per aandeel. Daarvan wordt 4,50 euro als dividend uitgekeerd, 6% meer dan dit jaar over de winst van vorig jaar aan dividend werd uitgekeerd.

WDP bereikte dit jaar tot dusver een hogere bezettingsgraad van 97,3% per eind september. De capaciteitsbenutting nam onder meer toe doordat een nieuwe huurder werd gevonden voor het distributiecentrum van het voormalige V&D in Nieuwegein. Dat stond in de eerste negen maanden van vorig jaar nog geruime tijd leeg.

WDP kondigde onlangs een forse investering in nieuwe logistieke objecten in Roemenië. In dat land wordt in totaal 75.000 vierkante meter bijgebouwd. Dat gebeurt onder andere voor Ceva Logistics en Faurecia.