De Amerikaanse logistieke dienstverlener XPO behaalde in het derde kwartaal een wereldwijde omzet van 3,89 miljoen dollar. In dezelfde periode vorig jaar was dat 3,71 miljoen dollar.


Er werd een sterke winststijging geboekt, van 13,8 miljoen dollar in het derde trimester vorig jaar tot 57,5 miljoen euro nu. Per aandeel ging de winst omhoog van 11 naar 44 dollarcent.

XPO, dat enkele jaren geleden onder meer Norbert Dentressangle overnam en zich daarmee forse versterkte in Europa, deed in het derde kwartaal van vorig jaar zijn volle-wagenladingvervoer over de weg in Noord-Amerika de deur uit.

Dat zorgde voor een aanzienlijke verbetering van de resultaten. Het resultaat voor bijzondere posten, rente en belasting steeg in het derde kwartaal van 352,7 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar naar 369,6 miljoen euro nu

In het vervoer voerde het bedrijf het brutoresultaat in het derde kwartaal op van 253,3 miljoen dollar tot 265,0 miljoen dollar. In de logistiek was er een resultaatsverbetering van 125,7 miljoen naar 135,0 miljoen dollar.

XPO zegt dit jaar zeker een omzet van 11,2 miljard dollar te halen, tegenover 10,94 miljard dollar vorig jaar. De nettowinst zal volgens het concern stijgen van 92,6 miljard dollar naar 189,3 miljard dollar.