Logistiek vastgoedontwikkelaar Leeyen bouwt voor eigen rekening en risico180.000 vierkante meter aan magazijnen en dc’s nabij Maastricht Aachen Airport.


Het bedrijf heeft op bedrijvenpark Aviation Valley in Beek 27 hectare grond aangekocht. Het totale bedrijvenpark meet 112 hectare en moet bijdragen aan de ontwikkeling van de luchthaven van Maastricht en Aken als vrachthub.

De grond in Beek heeft Leeyen aangekocht van de provincie Limburg, die voor 80% eigenaar is van Land Development Valley Maastricht. De luchthaven Maastricht Aachen Airport streeft ernaar in 2024 jaarlijks 700.000 passagiers te ontvangen en 250.000 ton luchtvracht te behandelen.

Vorig jaar kwam de luchthaven nog niet bij benadering aan deze streefcijfers. De hoeveelheid luchtvracht nam wel van een kleine 57.000 ton toe tot ruim 60.000 ton. Recent maakten enkele luchtvrachtcarriers bekend een deel van hun vervoer van Schiphol naar Limburg over te brengen.