Het wegvervoer over Duitse tolwegen is in de eerste drie kwartalen van dit jaar 3,5% toegenomen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.


Dat blijkt uit cijfers van het Bundesamt für Güterverkehr (BAG). Er werden door vrachtauto’s zwaarder dan 7,5 ton totaalgewicht 25,5 miljard kilometers over Duitse wegen afgelegd waarvoor per kilometer ‘Maut’ moest worden betaald.

Het vervoer met buitenlandse voertuigen had een aandeel van 59,2%. In de eerste drie kwartalen van vorig jaar was dat 57,6%. Het sterkst groeide het vervoer door voertuigen uit Litouwen, met 19,5%.

Veruit de grootste wegvervoerder uit het buitenland is op de Duitse tolwegen Polen, met een aandeel van ruim vier miljard kilometer. Poolse vrachtauto’s voerden hun vervoer met 12,5% op. De nummers twee en drie zijn Tsjechië (+1,3%) en Roemenië (+14,7%).