Venlo is de beste ‘logistieke hotspot’ in Europa. Dat zegt Prologis. De logistiek vastgoedbeheerder beoordeelde honderd logistieke vestigingslocaties in Europa.


Dat deed de vastgoedinvesteerder in samenwerking met Eyefortransport door middel van een enquête onder logistieke dienstverleners die tussen februari en mei dit jaar werd uitgevoerd.

De criteria waren de nabijheid van locaties bij een grote consumentenmarkt, de houding van de overheid, de aanwezigheid van voldoende gekwalificeerde arbeidskrachten, de kwaliteit van de infrastructuur en de totale kosten.

Nederland scoort op al die criteria hoog in Europa. Venlo ligt volgens het onderzoek ideaal wegens de nabijheid van een zeer grote markt. Runner-up in het onderzoek is in West-Europa Düsseldorf. Voor de markt in Midden- en Oost-Europa is dat het Poolse Lodz.