Mönchengladbach is uitgeroepen tot beste vestigingsplaats voor logistieke bedrijven in Noordrijn-Westfalen in het jaar 2017.


Inmiddels acht jaar achtereen wordt de titel van beste ‘Logistikstandort’ in de Duitse deelstaat toegekend door het Logistikcluster NRW en NRW-Invest.

Een belangrijk criterium was dit jaar de wijze waarop een stad of regio in Noordrijn-Westfalen omgaat met de schaarste aan geschoold logistiek personeel. Op dat punt scoorde Mönchengladbach dit jaar het best. Dat was onder meer te danken aan het initiatief Log4MG, waaraan 33 bedrijven deelnamen.

Volgens de jury heeft de goede samenwerking tussen politiek en bedrijfsleven de afgelopen tijd geleid tot veel nieuwe vestigingen in de regio Mönchengladbach. Het ging onder meer om Adidas, DHL, Primark, Zalando en Vanderlande.