Het Deense DSV Road ziet zich door het chronisch gebrek aan chauffeurs gedwongen de tarieven in het wegvervoer te verhogen.


Dat meldt de logistieke dienstverlener tegen het Deense persbureau Ritzau/Finans.

Het economische herstel in de EU vertaalt zich bij de grote divisie wegvervoer van DSV in capaciteitsgebrek en hogere kosten, stelt directeur Simon Galsgaard, van DSV Road.

‘Wij hebben tot nu toe de hogere kosten voor onze rekening genomen, maar de uitgaven hebben nu een punt bereikt dat ze leiden tot hogere prijzen voor de afnemers’, voegt hij eraan toe. De manager geeft niet aan hoe hoog de tariefsverhoging zal zijn.

DSV telt 40.000 medewerkers in tachtig landen. Van de totale omzet van 37 miljard kroon (5 miljard euro) bij het Deense bedrijf komt rond de 40% (2 miljard euro) voor rekening van het wegtransport. De resultaten van de divisie staat al enige tijd onder druk en het bedrijfsresultaat daalde in het tweede kwartaal van dit boekjaar zelfs.
‘Nu we op weg zijn in een groeiperiode is het ongewoon moeilijk gekwalificeerde chauffeurs te vinden’, stelt belangenorganisatie Danske Fragtmænd, de Deense tegenhanger van TLN. Volgens de belangenorganisatie moet de branche vooral concurreren met de bloeiende bouwindustrie.