De versperring van het spoor bij Rastatt is opgeheven en het treinverkeer tussen Rastatt en Baden-Baden is maandag weer op gang gekomen.


In het verkeer en vervoer over lange afstanden valt echter nu en dan nog een trein uit, zegt Deutsche Bahn. De versperring heeft bijna twee maanden geduurd. Het goederenvervoer moest sinds 12 augustus via andere routes door Zuid-Duitsland omrijden of uitwijken naar Franse routes.

Het probleem ontstond doordat bij de aanleg van een spoortunnel onder Rastatt een verzakking plaatsvond waardoor het bestaande, bovengrondse spoor werd beschadigd. Het spoor is nu hersteld. Deutsche Bahn en de betrokken aannemingsbedrijven ruziën over de schuldvraag en de kosten van het herstel en leggen hun geschil voor aan een arbiter.

Het goederenvervoer over het spoor werd door sluiting van het spoor bij Rastatt zwaar getroffen. Veel vervoer moest worden overgebracht naar de weg. Spoorbedrijven vrezen een deel van deze lading nu voor langere duur kwijt te zijn en onderzoeken de mogelijkheid van een claim tegen netbeheerder Deutsche Bahn.