Het verkeer moet dit weekend rekening houden met veel vertraging op de A4 tussen Amsterdam en Den Haag. Automobilisten zijn waarschijnlijk een uur langer onderweg, waarschuwt Rijkswaterstaat.


Richting Den Haag wordt de snelweg tussen knooppunt Burgerveen en Leiden voorzien van stiller asfalt. Daardoor hebben weggebruikers straks bij Zoeterwoude meer tijd en ruimte om in te voegen op de plek waar de snelweg van drie naar twee rijstroken gaat.

De afsluiting van de A4 is niet alleen dit weekend, maar ook de volgende twee weekenden, steeds van vrijdag 21.00 uur tot maandag 05.00 uur. Het verkeer wordt dan omgeleid via Utrecht. In mei en juni is het asfalt richting Amsterdam al vervangen.

Dit weekend worden bovendien de tunnelbuizen van de Schipholtunnel vrijdag- en zaterdagnacht afgesloten in beide richtingen. Vrijdagavond tot zaterdagochtend is dat van 23.00 uur tot 07.00 uur.
Richting Den Haag wordt de snelweg tussen knooppunt Burgerveen en Leiden voorzien van stiller asfalt. Daardoor hebben weggebruikers straks bij Zoeterwoude meer tijd en ruimte om in te voegen op de plek waar de snelweg van drie naar twee rijstroken gaat.

De afsluiting van de A4 is niet alleen dit weekend, maar ook de volgende twee weekenden, steeds van vrijdag 21.00 uur tot maandag 05.00 uur. Het verkeer wordt dan omgeleid via Utrecht. In mei en juni is het asfalt richting Amsterdam al vervangen.

Dit weekend worden bovendien de tunnelbuizen van de Schipholtunnel vrijdag- en zaterdagnacht afgesloten in beide richtingen. Vrijdagavond tot zaterdagochtend is dat van 23.00 uur tot 07.00 uur. Speciaal voor de bezoekers van het concert van The Rolling Stones in de Johan Cruijff Arena gaat de tunnel zaterdagavond een uurtje later dicht, om middernacht.