De LNG-pomp is gevestigd in Ennshafen, de binnenhaven van Enns. Het is een initiatief van de Oostenrijkse olie- en gasexploratiemaatschappij RAG, Ennshafen OÖ en vrachtautofabrikant Iveco Austria.

Iveco heeft inmiddels in Europa meer dan tweeduizend vrachtauto’s van het type Stralis NP verkocht die op vloeibaar aardgas rijden. In Oostenrijk kon LNG echter tot voor kort niet worden getankt. Daar komt als het aan de initiatiefnemers ligt snel verandering in. Verdere LNG-pompen zijn voorzien in andere delen van Ober-Österreich, Tirol, Stiermarken en de regio Wenen.

De LNG die nu in Enns wordt verkocht, is een Oostenrijks product. RAG haalt deze uit de grond in Gampern, eveneens in Ober-Österreich. Van het vloeibaar gemaakte aardgas is in Ennshafen twaalf ton beschikbaar, goed voor zestig tot negentig tankbeurten. In Gampern wint RAG dagelijks twee ton aardgas.

LNG veroorzaakt, anders dan bijvoorbeeld diesel, geen uitstoot van fijnstof. De uitstoot van stikstofoxide is 70% lager.