Base Logistics heeft Healthlink Europe & International overgenomen, een specialist in de logistiek voor fabrikanten van medische hulpmiddelen.


Healthlink heeft vestigingen in Den Bosch en de Amerikaanse steden Memphis en Raleigh. Volgens Base, gevestigd in Moerdijk, passen de Europese activiteiten van de twee bedrijven goed bij elkaar. Door de overname versterkt Base zich bovendien in de Verenigde Staten.

Achter Base Logistics zit het investeringsfonds Waterland Private Equity Investment, dat eind vorig jaar in het Moerdijkse bedrijf investeerde met het doel het uit te bouwen tot een toonaangevende internationale logistieke dienstverlener.

Waterland richt zich op logistieke uitbesteding, recreatie en luxeproducten, duurzaamheid en vergrijzing. Het mikt daarbij dus met nadruk op de oudere en bemiddelde consument. Het fonds bracht onlangs twee miljard euro aan nieuw kapitaal bijeen om in deze groeimarkt te investeren.

Base Logistics werd in 1994 opgericht en behaalt inmiddels met 180 medewerkers, die van Healthlink meegerekend, een omzet van vijftig miljoen euro per jaar. In Moerdijk beschikt de groep over 15.000 vierkante meter aan opslagruimte.

Het nu overgenomen Healthlink werd eveneens in 1994 opgericht en is een specialist in de logistiek voor bedrijven die actief zijn op het gebied van medische apparatuur, diagnostiek, menselijk weefsel en farmaceutica. Het bedrijf uit Den Bosch opende in 2004 zijn eerste vestiging in de VS.