Dit najaar begint Rail Cargo Group, de goederendochter van Österreichische Bundesbahn, een spoordienst tussen het Oostenrijkse Wels en Teheran, de hoofdstad van Iran.


Wekelijks vertrekt er in beide richtingen een goederentrein die geschikt is voor kraanbare trailers en 45-voets containers. Rail Cargo werkt in deze dienst samen met de Turkse spoorwegmaatschappij TCDD en de Iraanse staatsspoorwegen.

De dienst krijgt de volgende route: eerst worden volledige treinen gereden van Wels naar de Italiaanse haven Triëst. De trein gaat vervolgens op een ro/ro-schip van de Turkse rederij U.N. Ro-Ro en wordt in de Turkse haven Mersin weer op de rails gezet. Daarna wordt de reis voortgezet naar Teheran.

Het hele traject heeft een lengte van 1900 kilometer en kan volgens Rail Cargo binnen tien tot twaalf dagen worden afgelegd.