Fercam moet wegens de versperring van het spoor bij Rastatt voorlopig meer vrachtauto’s inzetten om lading tussen Noord-Italië, het Ruhrgebied en de havens van Rotterdam en Antwerpen te transporteren.


De logistieke dienstverlener uit Bozen in Süd-Tirol (Noord-Italië) wordt zwaar getroffen door het feit dat het Rijndal in Zuid-Duitsland, op de route tussen Noordwest-Europa en Zwitserland/Italië door de versperring bij Rastatt nog tot 7 oktober onbruikbaar is voor goederentreinen.

Om klanten in het intermodaal transport een alternatief te bieden heeft Fercam over de Oostenrijkse Brennerroute extra capaciteit gereserveerd. Maar dat is niet voldoende om vooral tijdkritische lading tijdig op de plaats van bestemming te krijgen.

Daarom wordt meer gebruik gemaakt van het wegvervoer, deels met inschakeling van onderaannemers. Het bedrijf maakt waar mogelijk ook gebruik van de binnenvaart en heeft voor zijn klanten een afzonderlijke webpagina ingericht.