Afgelopen zondag is, op 71-jarige leeftijd, Gerard Roelofsen overleden. Hij stond tussen 1978 en 2003 aan het hoofd van Rotra, de logistieke dienstverlener uit Doesburg.


Gerard Roelofsen was al geruime tijd ziek. Hij behoorde tot de derde generatie die het familiebedrijf leidde. In 1968 werd hij, achttien jaar oud, bedrijfsleider van H.W. Roelofsen, waarbij hij de leiding kreeg over enkele personeelsleden en vier vrachtauto’s.

Samen met zijn broer Jan nam hij in 1978 de aandelen over van zijn vader, Herman. De twee bouwden de onderneming uit tot een internationale logistieke dienstverlener. Gerard en Jan Roelofsen verkochten Rotra tussen 2003 en 2005 in gedeelten aan de jongste generatie, Harm en Machiel Roelofsen.

De uitvaart vindt plaats op zaterdag 26 augustus, met een dienst in de Grote of Martinikerk in Doesburg die om elf uur begint. De crematie geschiedt in besloten kring.