De familie van warenhuisketen Blokker heeft het distributiecentrum van Leen Bakker in Raamsdonksveer voor veertien miljoen euro verkocht aan het Belgische Intervest.


Het distributiecentrum van Leen Bakker (woninginrichting en -decoratie) meet 20.500 vierkante meter en ligt nabij de A27 en de A59. Het ligt ook in de nabijheid van de Oosterhout Container Terminal, waar binnenvaartdiensten worden geboden naar de havens van Rotterdam en Antwerpen.

De verkopende partij was HB Capital van de familie Blokker. De koper, Intervest, is een Belgische investeerder in logistiek vastgoed. Intervest wil zijn belangen in de Benelux uitbreiden binnen een straal van 150 kilometer rondom de Antwerpse haven.

Leen Bakker heeft in de Benelux 75 vestigingen en is eerder door de familie Blokker verkocht aan Gilde Equipment Management. Leen Bakker huurt het dc in Raamsdonksveer tot 2031 van Intervest voor een jaarlijkse huursom van één miljoen euro.