Fercam heeft een vestiging geopend in Servië. De logistieke dienstverlener uit het Italiaanse Süd-Tirol wil met het kantoor in Belgrado de markt voor wegvervoer in de Balkan bewerken.


Volgens het bedrijf uit Bolzano (Bozen) vestigen steeds meer klanten in onder meer de textiel- en de autoindustrie en in de productie van huishoudelijke apparaten zich in landen als Servië, Montenegro, Macedonië, Kosovo en Bosnië en Herzegowina.

De vestiging in Belgrado (Beograd) moet internationale transporten over de weg organiseren tussen West-Europa, de Balkan en omliggende regio’s in Zuidoost-Europa. Fercam wil ook zijn positie versterken op de Russische markt. Servië kent sinds enige tijd een vrijhandelsverdrag met Rusland. In Servië geproduceerde goederen vallen niet onder het Russische importverbod voor levensmiddelen uit de Europese Unie.

Voorlopig organiseert het Fercam-kantoor in Belgrado alleen wegvervoer, deels met de eigen Fercam-vloot, deels met voertuigen van onderaannemers uit Zuidoost-Europa. Op termijn wil het bedrijf ook gebruikmaken van spoorvervoer.