De regio West-Brabant wil door bundeling van ladingstromen het gebruik van het spoor voor het goederenvervoer bevorderen. Aan het ‘bundelproject’ More werken Moerdijk, Roosendaal en Oosterhout mee.


De bedoeling is dat logistieke bedrijven in de regio hun lading bundelen en waar mogelijk op de trein zetten. Aan het project wordt deelgenomen door een reeks bedrijven en instellingen. De provincie Noord-Brabant heeft 50.000 euro subsidie toegezegd.

Er is een ketenregisseur aangesteld, oud-KeyRail-directeur Sjoerd Sjoerdsma, om ladingvolumes uit de regio bijeen te brengen en daarmee spoorwagons en treinen te vullen. Sjoerdsma richt zich op bedrijven die al van spoorvervoer gebruik maken en dit willen uitbrengen en op bedrijven die hun lading nu nog goeddeels over de weg laten transporteren.

Het bundelproject wordt uitgevoerd door logistieke bedrijven op het haven- en industrieterrein Moerdijk, Weststad in Oosterhout en Borchwerf en Majoppeveld in Roosendaal. Het gaat om onder andere A2B-online, De Graaf Logistics, Teuben, Gefco, Jan de Rijk, OBM en CCT Moerdijk.