WDP heeft van detailhandelsketen Action een nieuw magazijn gekocht in Zuid-Frankrijk en dit onmiddellijk weer aan Action verhuurd.


Action liet het magazijn, met een oppervlakte van 44.000 vierkante meter, bouwen op het bedrijventerrein Grand Sud Logistique bij Toulouse. Het is het vijfde distributiecentrum van Action in Europa en moet het zuiden van Frankrijk beleveren.

WDP, de Belgische ontwikkelaar van logistiek vastgoed, heeft het pand zodra het klaar was verworven en voor een periode van twaalf jaar verhuurd aan Action. Met de aankoop was een bedrag van 27 miljoen euro gemoeid. Action zal het pand begin volgend jaar betrekken.

Een soortgelijke transactie wikkelden WDP en Action af bij het in 2014 geopende distributiecentrum in Echt, in Nederlands Limburg. De transactie in Toulouse brengt de vastgoedportefeuille van WDP in Frankrijk op een waarde van ruim honderd miljoen euro. WDP bezit ook enkele objecten in Nord-Pas-de-Calais en bij Aix-en-Provence.