Tankterminal bezit en exploiteert in Gent, Meer en Lokeren tankstations waar diesel en AdBlue kunnen worden getankt. Het bedrijf, een onderdeel van de Begoos Groep, ziet een grote toekomst voor LNG als truckbrandstof en heeft nu besloten in Lokeren een faciliteit voor de inname van deze brandstof in te richten.

Voor Lokeren is gekozen wegens de ligging aan de E17, de belangrijkste corridor tussen Nederland en Frankrijk via de snelwegen tussen Rotterdam en Antwerpen en die tussen Gent, Lille (Rijsel) en Parijs. De aanleg van de LNG-faciliteit is na een aanbesteding onder meer aanbieders gegund aan Liqal. De voorziening moet eind dit jaar in gebruik worden genomen.

Het net van LNG-tankstations in de Benelux breidt zich gestaag uit. In Nederland rijden inmiddels naar schatting vierhonderd trucks op vloeibaar aardgas, maar ook in België neemt hun aantal flink toe.