Nico Lohuis is uitgeroepen tot Dé Gouden Ridder van de Weg 2017. De 46-jarige chauffeur werkt bij bij transportbedrijf Reko Raalte.


Hij werd donderdagiddag door de verkeer- en vervoersspecialiste van de VVD Tweede Kamerfractie Barbara Visser ‘overvallen’ en in het zonnetje gezet. De Gouden Ridder geldt als een prestigieuze onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan een beroepschauffeur die tien jaar schadevrij rijdt.

TVM CEO Arjan Bos prees zowel de Gouden Ridder als zijn werkgever Reko Raalte. ‘In dit bedrijf draait alles om veiligheid. Het afgelopen jaar heeft het bedrijf vrijwel geen schades gemeld en dat is heel bijzonder. Goed opgeleide chauffeurs als Nico en werkgevers dragen zeer bij tot de verkeersveiligheid in Nederland. Zeker in een tijd dat de cijfers uitwijzen dat er weer meer doden en gewonden op de Nederlandse wegen vallen. Nico rijdt veel in de bebouwde kom en daar wordt het voor chauffeurs steeds meer topsport om schadevrij en veilig te rijden. Als dat wel lukt kunt u zich rekenen tot de Champions League in het vervoer.’

De Gouden Ridder is naast zijn dagelijks werk ook organisator van de Hexelse truck tour, een jaarlijkse tocht met 130 vrachtwagens en mensen met een verstandelijke beperking. Transportbedrijf Reko Raalte is gespecialiseerd in transport voor wegenbouw, sloop, grond- en asbestsanering, zandwinning, recycling, containers en afvalverwerking. Het bedrijf met 32 voertuigen en 75 man personeel is in 1969 opgericht.