Transportverzekeraar TVM richt zich de komende jaren alleen nog op de zakelijke markt:, het wegvervoer en de binnenvaart. Van de particuliere markt neemt TVM grotendeels afscheid.


Dat kost ‘enkele tientallen’ medewerkers hun baan, zo heeft de verzekeraar woensdag meegedeeld. Er komen ook weer arbeidsplaatsen voor terug, want TVM wil zich storten op nieuwe diensten en producten voor logistieke dienstverleners.

Zo moeten klanten worden bediend met integrale transportrisicoanalyses. Risico’s worden beter voorspeld en kunnen daardoor ook beter worden voorkomen en beheerst.

‘De wereld van het vrachtvervoer en bijbehorende logistieke activiteiten is sterk in beweging’, zegt TVM. ‘Er gebeurt en verandert veel: van totale digitalisering tot zelfrijdende vrachtwagens en drones. Verzekeraars van deze innovatieve branche kunnen daarin niet achterblijven.’

TVM trekt zich grotendeels uit de particuliere markt terug, maar zegt wel pleziervaartuigen en oldtimers te blijven verzekeren.