Kombiverkehr zet sinds kort een derde goederentrein per week in tussen de BASF-terminal in Ludwigshafen en de haven van Triëst, in het noordoosten van Italië.


In het najaar wordt de frequentie van de dienst verder verhoogd tot vijf vertrekken per week in beide richtingen. Kombiverkehr verhoogt ook de frequentie van zijn dienst tussen München en de Italiaanse haven tot vijf keer per week. Dat gebeurt op 5 juli.

Beide diensten bieden doorverbindingen naar Griekenland en Turkije. Vooral Turkse vervoerders, die nu vooral over de weg diensten tussen Duitsland en Turkije onderhouden, vragen om een alternatief over het spoor, zegt Kombiverkehr.

De operator zegt nu per week tweehonderd containers en trailers tussen Ludwigshafen, München en Triëst te kunnen vervoeren. In Triëst wordt veel Turkse lading verwerkt uit de havens Pendik, Ambarli en Mersin.