Van Moer Logistics (Antwerpen) heeft deze week de overname van wegvervoerder Mermans-Vanhoudt (Retie) afgerond.


De koopintentie werd eerder deze maand bekendgemaakt door de twee Belgische wegvervoerders. Een koopsom is niet genoemd.

Bij het familiebedrijf Mermans-Vanhoudt was geen opvolger en eigenaar Marc Mermans zocht al enige tijd naar een overnamepartij. Het bedrijf is met zestig trucks en 120 opleggers gespecialiseerd in containervervoer, koeriersdiensten, uitzonderlijk vervoer en het transport van bouwmaterialen. Het transportbedrijf, gevestigd aan de Belgisch-Nederlandse grens ten zuiden van Eindhoven, telt zo’n 200 klanten en is actief in de Benelux, Duitsland en Frankrijk.

Van Moer Logistics ziet in de overname een kans om de transportactiviteiten in de bouwsector te versterken. Ook het uitzonderlijk transport van Mermans-Vanhoudt heeft voor de wegvervoerder uit Zwijndrecht bij Antwerpen een meerwaarde.

Van Moer Logistics is met 850 medewerkers en een omzet van 100 miljoen euro een belangrijke wegvervoerder van het land. Het beschikt over veertien vestigingen in België en Roemenië en 330.000 vierkante meter opslagcapaciteit, meldt het bedrijf op de eigen website. De vervoerder verricht onder meer transport voor BASF, Volvo, Total en de supermarktketen Delhaize.