Van Hool levert aan chemisch concern BASF bijna 500 tankcontainers met een lengte van 45 en 52 voet voor het spoorvervoer van chemicaliën.


De constructeur van bussen en bedrijfsvoertuigen uit het Belgische Koningshooikt heeft samen met BASF twee jaar gestudeerd op grotere tankcontainers voor dit vervoer. De uitkomst daarvan is een 45-voets container met een volume van 63.000 liter en een toelaatbaar gewicht van 66 ton.

Dat is het dubbele van een nu gangbare tankcontainer zoals die bij vervoer over de weg wordt gebruikt. De nieuwe container kan op het spoor en in de binnenvaart worden gebruikt en, in lege toestand, over de weg. De 52-voets tankcontainer, met een lengte van 15,8 meter, krijgt zelfs een basisvolume van 73 kubieke meter.

Van Hool verwacht negentig containers nog dit jaar aan BASF te leveren. De rest van de order, die in totaal 482 containers omvat, wordt volgend jaar bij de afnemer afgeleverd.