Het vervoer van pakjes van bedrijven naar consumenten blijft veel sterker groeien dan het pakketvervoer van het ene naar het andere bedrijf.


Dat blijkt uit cijfers van de Duitse organisatie van koeriers-, expres- en pakketvervoerders BIEK. De bij BIEK aangesloten leden transporteerden vorig jaar voor het eerst meer dan drie miljard zendingen.

Het aantal zendingen nam 7,2% toe tot 3,16 miljard. Het aantal zendingen van bedrijven naar webwinkelende consumenten groeide met 13,2% bijna twee keer zo sterk.

Consumenten bestellen ook steeds meer over de landsgrenzen heen. Het internationale pakketvervoer door BIEK-leden nam 8,7% toe. BIEK vreest overigens dat de Brexit, de uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie, Duitse pakketvervoerders jaarlijks 150 tot 200 miljoen euro gaat kosten.