De binnenvaartterminal in het West-Vlaamse Wielsbeke wordt voor een bedrag van 4,3 miljoen euro uitgebreid. In Roeselare, elders in deze provincie, komt een nieuwe terminal.


Daartoe hebben POM West-Vlaanderen en Waterwegen en Zeekanaal NV, de beide aandeelhouders in de River Terminal Wielsbeke, besloten. In totaal investeren ze 10 miljoen euro in beide projecten.

In de terminal in Wielsbeke heeft POM West-Vlaanderen sinds 2014 een belang; de exploitanten zijn Shipit en Delcatrans. De terminal ondergaat een opknapbeurt en de capaciteit ervan wordt vergroot.

De terminal verwerkte in de eerste helft van dit jaar 8.000 teu aan containers. De bestaande kaai wordt met 85 meter verlengt en biedt dan ligplaatsen aan drie middelgrote binnenschepen tegelijk of aan één Rijnschip en een duwkonvooi.

In Roeselare komt ook een River Terminal. Waterwegen en Zeekanaal NV en POM brengen die onder op een terrein van twee hectare aan het kanaal Roeselare-Leie. Deze terminal, die 5,5 miljoen euro kost, zal mikken op bulklading en palletvervoer. Het doel is een overslag van 100.000 ton in 2020.