De normale parkeerplaats voor vrachtauto’s op Hazeldonk wordt tussen 3 en 31 juli gesloten. De parkeerplaats wordt ingrijpend verbouwd en beveiligd.


Er kan tijdens de afsluiting wel worden geparkeerd op de parallelweg langs de A16, die aan de nu te verbouwen parkeerplaats grenst.

De nieuwe parking moet 1 augustus klaar zijn en biedt dan plaats aan tweehonderd vrachtauto’s. Er komt beveiliging, met onder meer hekwerk, camera’s en verlichting.

Verder komt er een verblijf met toiletten, douches, wasmachines en drogers en krijgt het hele terrein wifi-aansluiting. De beveiliging is een maatregel tegen de toenemende transportcriminaliteit in Brabant en aan de Nederlands-Belgische grens.

Op de vernieuwde parking is kortparkeren – tot twee uur – straks gratis op aangewezen plekken. Langparkeerders betalen het eerste uur ook niets; daarna geldt een tarief van 1,40 euro per uur, met een maximum van 14 euro per dag.