Partner Logistics, dat zes koel- en vrieshuizen heeft in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk, is ingelijfd door het Amerikaanse Lineage Logistics.


Daarmee komt bijna 2,9 miljoen kubieke meter aan opslagruimte voor gekoelde en ingevroren producten, goed voor de opslag van een half miljoen pallets, in Amerikaanse handen.

De naam Partner Logistic zal van de gevels verdwijnen, maar voor het personeelsbestand en het management van het bedrijf verandert voorlopig niets, zegt topman Duco Buijze van Partner.

Zijn bedrijf heeft een moeilijke periode achter de rug, waarin zes van de ooit twaalf koel- en vrieshuizen moesten worden gesloten of afgestoten. Buijze verwacht dat door de overname door Lineage weer ruimte ontstaat voor groei en uitbreiding van de onderneming.

Lineage ontstond in 2008 en groeide sindsdien, onder meer door een reeks acquisities, wereldwijd sterk. Het bedrijf, waarin Bay Grove een grote investeerder is, bezit wereldwijd 17,2 miljoen kubieke meter aan opslagcapaciteit, op alleen al in de Verenigde Staten ruim honderd locaties.