Personeel bij de logistieke centra van Albert Heijn kunnen de komende twee jaar een loonsverhoging van in totaal 3,5% tegemoet zien.


Dat is AH Logistics met CNV Vakmensen overeengekomen. Met de CNV-bond heeft AH tot een cao-akkoord bereikt. De andere bij het overleg betrokken vakbond, FNV Transport en Logistiek, heeft zijn zegen aan dit akkoord nog niet gegeven.

CNV Vakmensen beschouwt de loonsverhoging, in twee stappen van 1,75%, als vrij mager, maar is tevreden over afspraken die zijn gemaakt om 150 mensen voor ten minste één jaar vast werk te verschaffen bij de AH-dc’s. Bovendien is de door het bedrijf voorgestelde verlaging van de loonschalen van tafel.

De vakbond overweegt dat door mechanisering de komende jaren de kans op vast werk in langere dienstverbanden in de steeds geringer wordt. Albert Heijn maakt steeds meer gebruik van uitzendkrachten, maar de bond wil toe naar zogenoemde ‘tussenbanen’ met een dienstverband van vier jaar.

Een opstapje daartoe zijn de eenjarige dienstverbanden voor 150 mensen, die ook een mede door de werkgever gefinancierde opleiding krijgen aangeboden.

AH kwam eerder dit jaar in aanvaring met de vakbonden toen het eenzijdig een loonsverhoging voor zijn magazijnpersoneel doorvoerde. Dat deed ook supermarktconcurrent Jumbo, dat een eigen loonbeleid wil voeren. AH heeft nu besloten daarvan voorlopig af te zien.