Groep Heylen ontwikkelt in Weert een zeer groot distributiecentrum met als bijzonderheid een binnentuin. Het project moet verrijzen op bedrijventerrein Kampershoek 2.0.


De Belgische logistieke vastgoedontwikkelaar bouwt op een kavel van 187.000 vierkante meter een dc dat een oppervlakte krijgt van 110.000 vierkante meter.

De bouw begint in de loop van volgend jaar en zal in fasen plaatsvinden. Er komen in het gebouw units van 8.500 tot 15.000 vierkante meter. De binnentuin is eigenlijk een aanpassing aan de bestaande natuur, namelijk een groep bomen die meer dan een eeuw oud zijn.

Weert behoort tot de snelst groeiende logistieke ‘hotspots’ in Nederland. Het bedrijventerrein Kampershoek 2.0 loopt geleidelijk aan vol en zal volgens de gemeente Weert straks goed zijn voor vijfhonderd arbeidsplaatsen.