TX Logistik, de dochter van Mercitalia Logistics die als operator actief is op het West-Europese spoor, wil in 2026 zijn omzet van nu één mijard euro hebben verdubbeld.


Het bedrijf maakte op de Messe Transport Logistic in München bekend de komende tien jaar anderhalf miljard euro te investeren in zijn vloot. Eén miljard euro wordt gestoken in locomotieven en wagons.

Voor modernisering van zijn terminals in Noord-Italië (Milaan, Brescia, Piacenza) komt honderd miljoen euro beschikbaar. Een zelfde bedrag gaat naar informatietechnologie en nog eens 250 miljoen euro is beschikbaar voor acquisities.

TX zoekt zowel groei in de maritieme markt – het vervoer van zeecontainers – en intermodaal transport, maar ook in de chemie en staaltransport van en naar onder meer Oost-Europa. Het wil ook werk maken van de overslag van trailers op de Brennerroute. Dan alle trailers op die route is 95% niet kraanbaar. TX wil de overslag van die laadeenheden vergemakkelijken.