De Nederlandse Raben Group (Oss) heeft een belang van 20% genomen in het Italiaanse expeditiebedrijf Sittam.


De koop is bevestigd door topman Ewald Raben. Sittam, ooit eigendom van TNT Logistics en later Ceva Logistics, is actief in de groupage in onder meer wegvervoer en binnenvaart. Daar zit het ook in de luchtvrachtmarkt. Het expeditiebedrijf is gevestigd in Milaan en werd twee jaar geleden door Ceva Logistics verkocht aan de investeerder ALS.
De komst van Raben betekent dat ALS het belang afbouwt naar 70%, terwijl het management een belang van 10% heeft in het expeditiebedrijf.

Raben, dat twee jaar geleden met Ceva Logistics ook al in gesprek was over een overname van een deelbelang in Sittam, zegt met de participatie in het aandelenkapitaal de samenwerking tussen de twee bedrijven verder te willen verstevigen. Het Nederlands bedrijf is niet geïnteresseerd in een overname van Sittam op termijn, aldus Ewald Raben. ‘Onze focus ligt op de uitbouw van het eigen netwerk in Duitsland. Wij willen daar niet de eindverantwoordelijkheid aan toevoegen van een tweede land.’